tirsdag den 16. juli 2013

Soundtrack til en tekst

Når jeg skriver har jeg 90% af tiden høretelefoner på. Musik gør det en del lettere at lukke af for diverse forstyrrende elementer i virkeligheden, så man kan leve sig ind i en anden verden.
Som de fleste mennesker har jeg mine favoritbands og musikgenre. Disse bliver ofte valgt ud fra om de kan sætte min hjerne i gang og sørge for at jeg holder tempoet på tasterne. I mit tilfælde er og har det altid været rock krydret med en anelse klassisk, som virker bedst.
Dette bringer mig videre til titlen på indlægget:

Soundtrack til en tekst.

Det er ikke altid at jeg finder en sang der bare passer perfekt til en tekst, men når jeg gør, så køre sangen som et soundtrack i mit hoved hver eneste gang jeg tænker på den pågældende tekst. Jeg har også hele to soundtrack til min debutroman, men dem vil jeg komme ind på senere. Lige nu vil jeg bruge en novelle som eksempel.

Soundtrack til Sort forbandelse.

Da jeg i sin tid skrev det første udkast til novellen Sort forbandelse havde jeg endnu ikke hørt denne sang og jeg følte at der var noget som ikke helt fungerede ved teksten. Teksten bliv gemt på min harddisk og lagt til side i mit hukommelsesarkiv til videre arbejde og så glemte jeg alt om den, mens jeg arbejde på min debutroman. Der gik næsten et år og i denne tid blev jeg præsenteret for denne sang af en kollega i forbindelse med romanen. Ikke så meget pga teksten, men mere pga forsangerens stemme. Har bare en svaghed for hæse dybe stemmer.
Skillet - Monster

Sangen bed sig fast og en nat på et fremmede hotelværelse (efter at have lyttet til sangen på min telefon) fik jeg ideen til hvordan jeg kunne forbedre Sort forbandelse.
I samme øjeblik jeg igen var hjemme fik jeg skrevet ændringen til, mens jeg lyttede til sangen og idag er Sort forbandelse til salg som en e-bogs novelle. Hver gang jeg tænker på historien får jeg en overvældende trang til at lytte til sangen.

3 kommentarer:

 1. Fremragende musik, og Doms udtrykte billede. Det kan ikke blive bedre!
  Åhjo, hvis man aftenen forinden natten på hotelværelset har været sammen med gode venner. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne ikke være mere enig. ;o) Det var en virkelig hyggelig aften.

   Slet
 2. Jeg hører også næsten altid musik, når jeg skriver - musikken hjælper med at stimulerer en, så netop de følelser, man SKAL føle i given situation kommer frem. I den slags situationer forstår jeg, hvad det er, der må ske med folk, når de tager stoffer. I løbet af få sekunder kan man lukke fuldstændig af for, hvad man ellers var i gang med; hverdagens trivielle problemer hører til på en fremmed planet og man svæver rundt i sit eget lille univers.

  Nogle gange får det mig til at tænke: Hvad pokker brugte musikeren som stimulans, da han skrev netop det nummer, jeg nu sidder og har glæde af? ;)

  - Line

  SvarSlet