tirsdag den 24. juni 2014

Bibliotekspenge og skrivefeber.

Undskyld det manglende indlæg igår, men lageret af cola skulle fyldes op og aftenen/natten blev brugt på at skrive. Skrivefeberen har vist langt om længe ramt mig igen. Wuhu!

Bibliotekspenge

Fredag den 20 fik jeg en overraskelse. Min kæreste ringede for at fortælle, at hans gummisko nu var revnet fuldstændig. Dette resulterede i at han kiggede ind på vores fælles konto, hvor han opdagede, at der rent faktisk stod penge. Mine første bibliotekspenge var ankommet. Dette var lidt af en overraskelse, fordi jeg var blevet fortalt, at Oprører ikke ville nå med, fordi udgivelsen først var i November 2013. Ville nok være faldet bagover, hvis der ikke var ryglæn på min kontorstol. Det beløb jeg havde modtaget betød også at der var råd til at købe mere end et par nye gummisko til kæresten. Mine tanker gled straks i retning af mine ti år gamle Dr. Martens støvler. jeg bruger dem næsten hver dag, både på blomsterbinderjobbet og diverse bogmesser, hvilket betyder at de nu efter ti år er blevet ret slidte. Lynlåsen i siden på den ene kræver lidt trick og tålmodighed at lyne og nærmede sig tidspunktet for sikkerhedsnål-førstehjælp. Derudover er der en forholdsvis dyb flænge i snuden på den ene (tror nok jeg har tabt en kniv på et tidspunkt ude på blomsterbinderjobbet). Hurra for kraftigt læder. 
Da kæresten kom hjem fra arbejde gik turen derfor ind til byen, hvor vi begge fik nye sko og jeg tillod mig at shoppe en smule ekstra. Det blev også til et lille kig hos boghandleren, hvor jeg fandt Oprører på en hylde. Der er næsten intet, som slår følelsen når jeg ser min bog på en hylde. I årevis har jeg drømt om det øjeblik, hvor det ville ske og nu er det her.
Som afslutning gik vi ind og spiste asiatisk buffet, hvor jeg startede ud med 10-12 stykker sushi, før de varme retter og frugt til dessert. Da vi kørte hjem var jeg så proppet, at jeg slet ikke kunne tænke på at skrive.
Hvis I skulle være interesserede i at vide, hvor meget jeg fik i bibliotekspenge og hvad andre danske forfattere får, så kan det bla. læses herinde. http://www.bibliotekspenge.dk/oversigt/2013 
Selvom pengene bestemt er rare og i en fjern fremtid tilbyder en mulighed for at jeg kan leve af mit skriveri, så har de aldrig været det vigtigste for mig. Det har altid bare handlet om at skrive, fordi jeg simpelthen ikke kan lade være, hvilket bringer mig til det næste.

Skrivefeber

Ferie på Rhodos var åbenbart nøjagtig, hvad jeg havde brug for. Det kapitel jeg skrev i hånden, mens vi var afsted satte gang i en begyndende skrivefeber og siden jeg kom hjem er ordene bare kommet flyvende. I løbet af juni måned har jeg skrevet over 30 wordsider og jeg har det fantastisk. For mig har skrivning altid fungeret, som den bedste terapi og når jeg skriver som nu føler jeg mig lykkelig. Det er noget helt særligt, når man hvert sekund kan fornemme ordene og det bare kribler i hænderne efter at skrive. Selv midt på dagen kan jeg føle det, hvilket er usædvaneligt for mig, Har altid skrevet bedst om natten. Måske fordi det er et tidspunkt hvor jeg er næsten helt sikker på at intet vil forstyrre. Når man bor ude på landet føles verden bare mere stille efter klokken 24. Og med det i tankerne vil jeg nu gennemlæse det jeg skrev igår nat og muligvis fortsætte. Jeg nærmer mig de 140 sider.

2 kommentarer:

 1. Iiiih, stort tillykke med bibliotekspengene søde Louise. Du fortjener hver en krone, og flere til! <3
  Håber sådan at jeg en dag vil kunne befinde mig på samme liste som dig. Jeg har ikke mange danske forbilleder, når det gælder skriveriet, men du er helt klart én af dem, der - uden at vide det og gøre noget aktivt - holder mig til ilden og får min drøm til at brænde endnu mere. :)

  Glæder mig usigeligt til næste bind om Dominic. Selvom mit efterår bliver præget af praktik og hovedopgave som afslutning på min uddannelse, så SKAL jeg bare have tid til at læse din bog! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have, Katja. Følte mig helt blæst omkuld, da jeg modtog dem. Jeg begyndte ikke at skrive med et udgangspunkt i at tjene penge på det, men wow, hvor er det dejligt at få lidt ekstra på kistebunden. Og langt ude i fremtiden vil det da være vidunderligt, hvis jeg kan leve af at skrive. ;o) At leve af sine drømme må ikke være værst. ;o)
   Skal nok krydse fingre for dig og håber at du også når din drøm. Føler mig dybt beæret og du skal bare blive ved med at arbejde dig mod målet. ;o)

   Ha Ha. Ingen grund til stress, men det glæder mig, at du glæder dig til at læse den. Jeg håber virkelig at du kan lide den. Er en smule nervøs for hvordan den bliver modtaget. Endda mere end jeg var med Oprører. Da bind 1 udkom havde jeg den ide, at bogen bare ville gå under radaren, fordi den trods alt bare er en debutroman og så endda af en dansk forfatter. ;o) Det var jo ikke helt tilfældet, så nu er jeg selvfølgelig nervøs for om bind 2 vil kunne leve op til bind 1.

   Slet