onsdag den 21. oktober 2015

Herlufsholms fantasybogmesse 2015 - Del 2

Dag 2 - Før messen

 

KAT! photoshoot

Pernille og Jeg vågnede da vores vækkeure ringede og blev liggende et par minutter under de varme dyner, før vi stod op for at gøre os klar. Carina havde ikke været i stand til at få fri fra arbejde og var taget af sted tidligere. 
Da vi begge var ved at være færdige med at udrydde morgenhåret, kom Carinas smukke røde hankat ind for at besøge os.
Hvad sker der når to forfattere er nødt til at undvære deres egne katte i en weekend? Der gik photoshoot i den og den stakkels hankat måtte pænt finde sig i at vi gik i gang med at tage billeder af ham. Det var så næsten de eneste billeder jeg fik taget den weekend, selvom jeg havde sat mig for at jeg skulle have taget flere billeder i år. Det gjorde jeg så også … af en meget smuk stor rød kat.

Et af de fine billeder Pernille tog.

Kaffe, grimasser og af sted til messen igen

Carina kom hjem fra arbejde og vi fik drukket et par kopper kaffe (som jeg virkelig trængte til), mens Carina og Pernille tog nogle billeder. De er nu i besiddelse af en del grimme billeder af mig, hvor jeg laver grimasser. 
Vi fik pakket vores ting sammen og læssede dem ud i bilen sammen med os selv. Så gik turen tilbage til Herlufsholm og sidste dag af Fantasybogmessen. Snakken gik som altid. Utroligt jeg har nogen stemme efterfølgende. 
Jeg opdagede at jeg havde glemt min mobiloplader (typisk mig), men tog det ikke så tungt fordi jeg havde en ekstra hjemme. Denne gang glemte jeg i det mindste ikke min stok, som jeg faktisk skal bruge.


Dag 2 – Ankomst på messen


Rør slangen.

Vi nåede igen sikkert frem til messen, fik betalt os ind og satte direkte kurs mod den gamle spisesal. Martin Vinther-Madsen skulle på scenen for at fortælle om sin bog ’Slangestenen’ og vi havde hørt rygter om at han havde en ægte slange med. Jeg har i mange år haft en svaghed for slanger og vil gerne eje en selv. Jeg prøver stadig at overtale min kæreste til at det er en god ide at jeg får en Californisk kongesnog. 
Det var et spændende foredrag og vi fik efterfølgende muligheden for at røre ved slangen (en albino kornsnog) og jeg stillede lidt spørgsmål. 
Til dem der aldrig har rørt en slange kan jeg fortælle at de er helt fantastiske at røre ved. Silkebløde og glatte.

Et af de få billeder jeg fik taget.

Hurtig ryge/spisepause og et stramt program.

Efter slangeklapning havde vi lige en halv time til at ryge og spise, før Haidi Wigger Klaris skulle på scenen for at blive interviewet om hendes bog 'Dæmonherskerens arving' (Argh! Jeg har helt glemt at fortælle, at Haidi fik det andet bind af sin serie i gave om lørdagen). 
Vi lynspiste, spildte cola og nåede igen ind i den gamle spisesal for at lytte til Haidi. 
Vores program for søndagen var ret stramt, for efter Haidi ville vi igen kun have en halv time før Nanna Foss skulle på scenen. Haidi gjorde det godt på scenen og efterfølgende blev der snakket mere i krogene. Vi snakker som sagt en del. 
Det var så vidt jeg husker også omkring dette tidspunkt at jeg fik lusket mig til en fin rævevand, eller jeg spurgte selvfølgelig pænt om jeg måtte få en. Fremover er det min drikkedunk på arbejdet. 

Rævevanden

Fyldt op og lidt længere pause i det stramme program.

Da Nanna Foss gik på scenen blev der straks fyldt op og vi holdt os lidt i baggrunden for ikke at tage pladser fra alle dem der kom for at lytte til hende. Hendes nyeste roman 'Geminiderne' udkom på messen (endnu en bog jeg glæder mig til at læse – som sagt evigt voksende TBR-liste). Da Nanna var færdig på scenen havde vi en lidt længere pause i det stramme program på en time og et kvarter. Denne pause blev brugt på det sædvanlige: Snak, rygepause, tissepause osv. Jeg var ganske imponeret over at jeg endnu ikke havde gjort noget overvældende pinligt (så vidt jeg ved) og fik både snakket med Martin Vinther-Madsen, Christina Bonde og signerede nogle flere bøger, mens jeg luskede mig til signaturer fra andre. Blandt andet var jeg lige inde og købe Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl’s 'Mørkets søn' og få den signeret.

Programmet klumper sig sammen igen.

Derefter skulle Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl på scenen i Festsalen, hvilket vi var inde og lytte til, fulgt af en hurtigt tilbagetur til den gamle spisesal, hvor Michael Kamp skulle på scenen for at fortælle om sin nye bogserie ’Nekromathias’. Jeg er altid vældig glad for mit tredje ben (stokken) når vi er på Herlufsholm, for vi fare en del omkring.

Farvel, bogshopping, den bedste gave og på tur med små forlagsmedarbejdere.

Efter Michaels foredrag var vi henne og få signeret 'Nekromathias' hos ham, fulgt af en gang Bogshopping på Tellerups stand og vi snakkede og hyggede. Små forlagsmedarbejdere dukkede op med drabelige sår og ekstra øjne. De så så virkelige ud at jeg næsten fik det skidt. 
Det var på dette tidspunkt at min forlagschef spurgte om jeg ville have det store banner med Dominic. Stativet som holdt banneret var ikke helt godt, så Dominic (den oprører) var ikke længere så god til at blive stående ordentlig på sin plads. Meget typisk ham.
Jeg har virkelig haft et godt øje til det banner siden jeg så det første gang og blev ovenud lykkelig. Jeg ville bestemt gerne have det!
Mens min forlagschef løslod Dominic fra det defekte stativ blev jeg highjacked af små forlagsmedarbejdere og vi tog en tur rundt for at kigge efter Herlufsholmsvåbenskjold.  Da vi nåede tilbage til den gamle festsal havde min forlagschef fået befriet Dominic fra det vakkelvorne stativ og mine skrivebuddies ventede en smule utålmodigt på mig. 
Hurtigt fik jeg sagt farvel og krammet til højre og venstre og kunne forlade messen med Dominic i fuld størrelse og en masse nye bøger. Fuldstændig proppet med indtryk og min energi kørte vist på nødreserverne.

Dag 2 – Efter messen


Hjemturen (Tosserne på vejen igen)

Vi fik proppet os ind i bilen sammen med alle vores nye bøger og satte kurs mod Tosse 3’s hjem, så vi kunne sætte hende af og jeg kunne få min oplader. Dette blev gjort og der blev sagt farvel og uddelt krammere. GPS’en blev indstillet (nogenlunde) på opsamlingsstedet før to tosser vendte snuden hjemad. Snakken gik stadig, mens mørket sænkede sig udenfor. Jeg viftede med brobizz igen og vi forlod Sjælland og fortsatte mod det sted jeg skulle sættes af. Vi nåede frem til opsamlingsstedet og jeg blev sat af og samlet op af min kæreste.

Pizza, bøger og hvor skal jeg gøre af min fantasimand?

Jeg nåede sikkert hjem efter en tur forbi pizzamanden, så jeg kunne få noget aftensmad. Vores to katte og hunden modtog mig med blandet glæde (den ene kat var vist en smule sur på mig fordi jeg havde været væk). Jeg fik spist pizza, sat de fleste af mine nye bøger på plads på min overbebyrdede bogreolog indledte en diskussion med kæresten om hvor min fantasimand skal hænges op henne. Mit første forslag var stuen, men det virkede kæresten ikke specielt begejstret for (jeg syntes da jeg var sød ikke at forslå soveværelset) men det ender med at jeg nok må ofre en reol på kontoret for at få plads til Dominic, for op skal han. Reolen er heller ikke det store tab. Den er bare fyldt med kogebøger, gamle kærlighedsromaner jeg ikke læser og rod.

Jeg gik træt i seng. Fuldstændig mættet med indtryk efter en fantastisk weekend.


 
Dagens rov

Det er så afslutningen på min fortælling om Herlufsholm Fantasybogmesse. Næste messe: Bogforum. Jeg glæder mig allerede.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar